torsdag 28. april 2011

Berter gjør hva berter må.....

"Kaller du meg en berte - la meg tenke... Nei, nei - ett sted må grensen gå, berter gjør hva berter må.  Daaa eller speil..."
(På bildet er bertene fra Balle Frost og leketøysbanditten i byen.  Elise midt i flokken med ansiktet hitover)

Når "bertene" er alene hjemme i "bestemors hus" finner vi gjerne på noe.  Shopping passer for store og litt mindre... her i huset.  Men først må vi gjøre oss litt fortjent til det.  Jeg har hatt en "hard" dag på jobben, tidlig oppe, togtur,  flere møter og lang togtur hjem. Erika og Elise hadde gjort lekser og ryddet rommet.  Det kvalifiserte hvertfall til shoppingtur.  Og ikke hvilken som helst.  Idag reiste vi helt til Gjøvik - og spiste til og med middag der.  Pølser og pomme frites til jentene og lun schampisalat til mamman.  Siden gikk det utover beina.  Fra butikk til butikk og handleposer i fleng.  Vi hadde visst fortjent masse idag - og vårnyhetene formelig skrek mot oss - den bare måtte vi ha og den og den - og to par sko for prisen av en.  Lykkelig for at det ikke var tre for prisen av to, det går aldri opp her i huset, men fremkaller bare harme.  Har man tvillinger kan man ikke kjøpe tre gensere, tre truser eller tre par sko... selv om det tredje paret er gratis!  Grrr..
Fru Goman alias Erika er utenfor klesbutikken.... idag shoppet hun klær på ordentlig.  " Dette kommer til å bli mitt yndlingsplagg" sa hun om det ene plagget etter det andre.

Når beina mine virkelig begynte å bli slitne (hadde jo selvfølgelig tatt på jålesko på en fin vårdag) så var også Erika og Elise fornøyde.  Vel hjemme blir "skattene" pakket ut og lagt pent på plass.  Beina havner høyt opp på en fotskammel og kroppen dypt ned i godstolen.

"La meg tenke....  berter gjør hva berter må..." og ikke bare det vi må men også det vi vil, og det som er gøy, og det vi har fortjent  - og så blir det " daaa eller speil" i morgen . Dette er en god vårfornemmelse!  Vi er tre berter som er fornøyde og trøtte - og vi gleder oss til en nydelig vårdag i nye antrekk imorgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar