mandag 18. juni 2012

Sjokoladekake i langpanne (Dronningkvadrater)


Jeg finner nesten alltid frem denne oppskriften når det skal bakes i full fart, og til mange :-) Lettvindt og godt!  Ungene elsker den - og oppskiften kan gjerne brukes som basis til mange slags bursdagskaker, f.eks. kattepus (må da bruke to runde former), tog, fotballbane etc.  Oppskriften har jeg fra et gammelt Freia kakehefte - som snart har gått i oppløsning.  Derfor er det også fint å lagre den her nå:

Dronningkvadrater

3egg
41/2 dl farin
250 g margarin/smør
6 dl hvetemel
3 ts Freia Bakepulver
3 ts Freia Vaniljesukker
3 ss Regina kakao
21/2 dl melk

GLASUR:
125 g margarin/smør
ca 300 g melis
1 pl Freia Dronningsjokolade
2 ts Freia Vaniljesukker
4 ts sterk kaffe (event. pulverkaffe rørt ut i litt vann

RØRE
Rør egg og farin hvitt
Smelt margaring/smør og ha det i egg/farin- blandingen
Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og ha det i vekselvis med melken.  
Rør til røren er jevn

Stekes i smurt stor langpanne ved 180 gr C i 20-30 min. midt i ovnen

GLASUR
Smelt margarin/smør og sjokolade
Tilsett melis, vaniljesukker og kaffe
Rør til glasuren er jevn og glatt

Ha glasuren på kaken når denne er nesten kald.
Pynt eventuel med kokos eller annen kakepynt
Del kaken i firkanter
(Et lite tips - får du ikke glasuren glatt, så pisk inn et egg helt til slutt)


Dronningkvadrater passer ypperlig til sommerfesten, skoleavslutningen  - eller bare rett og slett til kaffen!

2 kommentarer:

  1. Hvor mange gram sjokolade er det i glasuren?

    SvarSlett
    Svar
    1. Sikkert litt sent, men 100 g plate. Ta i kaffe før melis, så skiller den seg ikke.

      Slett