søndag 15. mai 2011

Søt hvetedeig - grunnoppskrift

100 gr. (2pk) gjær                                            
61/2 dl lunken skummet melk
100-150 gr. smeltet margarin
100-150 gr. farin
1 ss kardemomme
ca 2 l hvetemel

Tips til hva deigen kan brukes til:

Kringle (2 stk):  Stekes på 225 grader i 20-30 min
Kan fylles med makronfyll, eplesyltetøy eller smør, sukker og kanel.
eller du kan lage:
Boller ( ca 40 stk): Stekes på 250 grader i 7-10 min
eller
Skilliingsboller ( ca 45 stk): Stekes på 225 grader i 10-12 min
fylles med smør, sukker og kanel og skjæres i skiver
eller
Julekake ( 2 stk) :  Stekes i 200 grader i ca 40 min
Husk rosiner i deigen til julekaka.

Deigen skal både forheves og etterheves!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar