fredag 9. desember 2011

Delfiakake (Lise Finckenhagen)


Delfiakake

For mye av det gode er perfekt på delfiakaken, sier Lise Finckenhagen.
Foto: Tone G. Johannesen/NRK
Delfiakake (Foto: Tone G. Johannesen/NRK)Tiden er inne for en mektig klassisker. Lise Finckenhagen har oppskriften på delfiakake.
  • Enkel

Ingredienser

  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g delfiafett
  • espresso eller 4 ss sterk kaffe
  • egg
  • ss sukker
  • søt kjeks, ca 1/2 pakke
  • ca. 200 g marsipan i 1/2 cm tykke skiver
  • 1-2 poser geletopper eller gelefrukter

Om oppskriften

  • Type:Søtt
  • Hovedingrediens:Sjokolade
  • Karakteristika:Konfekt
  • Anledning:Jul

Slik gjør du

Kle en 1 1/2 liters brødform med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad. Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, sjokoladerøren skal bli jevn og fin.
Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og geletopper lagvis med sjokoladerøre. Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen. Pynt med geletopper og la kaken stivne i kjøleskapet.
Skjær kaken i tynne skiver ved servering.

Tips

Per kjeks er firkantede, søte kjeks som passer perfekt i delfiakake.
Sjokoladeblandingen kan smakes til med en klunk konjakk om ønskelig.
Noen liker også å bruke valnøtter i kaken eller på toppen.
Pakk kaken godt inn i plastfilm og oppbevar den i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar