Delfiakake
Ingredienser
- 250 g kokesjokolade
- 250 g delfiafett
- 1 espresso eller 4 ss sterk kaffe
- 2 egg
- 3 ss sukker
- søt kjeks, ca 1/2 pakke
- ca. 200 g marsipan i 1/2 cm tykke skiver
- 1-2 poser geletopper eller gelefrukter
Om oppskriften
- Type:Søtt
- Hovedingrediens:Sjokolade
- Karakteristika:Konfekt
- Anledning:Jul
Slik gjør du
Kle en 1 1/2 liters brødform med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad. Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, sjokoladerøren skal bli jevn og fin.
Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og geletopper lagvis med sjokoladerøre. Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen. Pynt med geletopper og la kaken stivne i kjøleskapet.
Skjær kaken i tynne skiver ved servering.
Tips
Per kjeks er firkantede, søte kjeks som passer perfekt i delfiakake.
Sjokoladeblandingen kan smakes til med en klunk konjakk om ønskelig.
Noen liker også å bruke valnøtter i kaken eller på toppen.
Pakk kaken godt inn i plastfilm og oppbevar den i kjøleskapet.
Noen liker også å bruke valnøtter i kaken eller på toppen.
Pakk kaken godt inn i plastfilm og oppbevar den i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar