søndag 19. juni 2011

Bacalao på bestemors vis....


Kurt påstår han ikke liker Bacalao, men idag fikk han det servert likevel!

Dette brukte jeg idag:
Ca 500 g klippfisk - utvannet i minst 8 timer
ca 10 små poteter - skrelles og skives
ca 2 løk i skiver
litt paprika
litt vårløk
litt hvitløk
paprika krydder
litt hvitløkpepper
2 ferske tomater
2 bokser med hele hermetiske tomater
1 sp. skje med hvitløksmør (en rest)
ca 2 dl vann
ca 2 dl olje
ørlitt chilli krydder på toppen

..og sånn gjorde jeg det:
Starter med litt olje i gryta. Alt legges lagvis, også krydderet.
2 dl vann has i til slutt

Kokes opp - og skal småkoke i ca en time, eller til potetene er møre.

Det blir rikelig mat til 2 personer :))

Serveres gjerne med øl og akevitt - eller rødvin! Passer hvertfall bra med rødvin som kokkevin!

Oppskriften ble ikke lagt ut før Kurt hadde smakt.  Han har spist 3 posjoner :))  Til og med Erika og Elise spiste poteter og kraft :)

1 kommentar:

  1. Sånn gjorde han med oss når vi var små. Flott at han får tilbake i samme mynt! ;D

    SvarSlett